Miroslav Pomajdík Správy

Dar maltézskych rytierov pre nemocnicu: 200 matracov a... na budúci rok aj postele za 100 000 €!

Levočská nemocnica nadviazala tento rok spoluprácu s maltézskymi rytiermi, ktorí jej práve v týchto dňoch odovzdali dar. Ide o 200 matracov v hodnote viac ako 30 000 eur a týmto pomoc z ich strany nekončí. Už na budúci rok chcú venovať nemocnici ďalšie veľké prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Dar maltézskych rytierov pre nemocnicu: 200 matracov a... na budúci rok aj postele za 100 000 €!
Zdroj: TASR

Začiatkom budúceho roka maltézski rytieri chystajú ďalší dar, ktorý bude vo forme automaticky polohovateľných postelí v hodnote 100 000 eur. „Matrace sú v bezchybnom stave, ktoré poslúžia na obnovu posteľového fondu našej celej nemocnice. Ako všetci vieme, pohodlný matrac vie urobiť zázraky, a to nehovoriac v nemocničnom prostredí, kde pacienti sú niekedy nútení ležať 24 hodín denne,“ konštatoval riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Automaticky polohovateľné postele potešia nie len pacientov, ale aj celý lekársky personál. „Po skontaktovaní sa s prevádzkovým riaditeľom švajčiarskeho rádu sme sa dohodli na možnostiach spolupráce. Maltézski rytieri nám tiež v spolupráci so slovenským veľvyslanectvom v Berne pomohli s vybavením dokumentov potrebných na preclenie daru. Prepravu sme si zabezpečovali sami, čo nemocnicu vyšlo na 1300 eur,“ dodal Jaška s tým, že všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča chce pokračovať v nastúpenom trende skvalitňovania poskytovanej zdravotnej starostlivosti aj naďalej.

Maltézsky rád sa zameriava na pomoc v oblastiach lekárskej a sociálnej starostlivosti vo viac ako 120 krajinách. V svojej správe má viacero nemocníc, zariadení pre starých a nevládnych, hospicov, lekárskych centier či ambulancií. Financie získavá od svojich členov a súkromných darcov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM