JAB Kultúra

Čo zažiť cez víkend v našom meste a okolí? Nechajte si poradiť...

Víkend už odštartoval a ak ešte nemáte vlastné plány, nechajte si poradiť, čo zaujímavé počas neho môžete zažiť v Spišskej a okolí. Tu sú naše tipy na podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Čo zažiť cez víkend v našom meste a okolí? Nechajte si poradiť...
Zdroj: Dnes24.sk

Jesenná slávnosť

9. septembra 2017, od 14:00 na ZáZeMí

Komunitná záhrada ZÁzračné ZElené MIEsto – sídlisko Mier, Vyšná hať, medzi záhradkárskou osadou pri OC Tesco a Fľudrom pripravila na sobotné popoludnie jesennú slávnosť. Pripravené sú aktivity pre deti v podobe vymaľovania hlinenej preliezky, koncerty a nebude chýbať ani typicky jesenná pochúťka tekvicová polievka.

Malý Yeti

9. septembra 2017, od 17:00, kino Mier

Teenager Adam nemá veľa kamarátov a väčšinu svojho času trávi pátraním po svojom otcovi, ktorý sa stratil za záhadných okolností. Na svoje obrovské prekvapenie zistí, že ním nie je nikto iný, ako legendárny Yeti! Celé roky sa ukýval v hlbokom lese, aby uchránil seba a svoju rodinu pred ľuďmi, ktorí ho chceli využiť na vedecké pokusy kvôli jeho špeciálnej DNA.

Gelnické iluminácie

9. septembra 2017, od 17:00, Gelnica

V sobotu podvečer môžete zažiť premiérové podujatie v Gelnici. Práve tam štartuje po prvýkrát multižánrový festival s názvom Gelnické iluminácie spájajúci digitálne umenie, svetelné inštalácie, fotografiu, literatúru či hudbu. Tešiť sa môžete na digitálne grafitti, videomaping či koncert novoveskej kapely Smola a Hrušky.

To

9. septembra 2017, od 19:00, kino Mier

Milovníci hororov si prídu na svoje v sobotu večer v kine Mier. Derry nie je obyčajným americkým malomestom. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len TO, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete.

Ilustrácie

10. septembra 2017 o 16:00, Dom Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pripravilo pre všetky zvedavé deti a ich rodičov zaujímavú výstavu v priestoroch bábkového divadla. Otvorenie výstavy s názvom Ilustrácie bude v nedeľu popoludní a výstava potrvá do 12. novembra.

Smižansky kermeš

10. septembra 2017 o 16:30, areál TJ Slovan Smižany

Obec Smižany v spolupráci s Obecným kultúrnym centrom organizuje v nedeľu nultý ročník akcie s názvom Smižansky kermeš. Návštevníkov podujatia čaká komediálna show – Sranda Banda, Eva Máziková, Polemic a Star Band. Nebude chýbať ani občerstvenie v podobe domácich škvarkových pagáčov či ochutnávka piva.

Literasa

10. septembra 2017 o 18:00, kaviareň eLAra

Spišský literárny klub a vydavateľstvo FAMAart pripravili na nedeľný podvečer literárno-hudobné podujatie. Hostia večera: Pavol Garan – Šla Pavla šalviou (prezentácia knižky), Martina Ogurčáková – Geraldine Aronov – Môj báječný rozvod (prednes), Barbora Repková (gitara a spev).

Miliónová lúpež

10. septembra 2017, od 19:00, kino Mier

Pre začiatkom pracovného týždňa vás pobaví komédia v kine Mier. Elegantní lupiči Dannyho Oceana mali štýl, vkus, sex appeal, slušivé obleky a technické vychytávky. Títo lupiči sú naopak „ošuntelí vidláci“ s dlhším vedením, jeden z nich dokonca nemá ruku, ale zato majú nápad a plán, ako ukradnúť naozaj veľký balík peňazí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM