JAB Rôzne

Čo sa dialo na gymnáziu v Spišskej?! Žiaci skončili so šľahačkou a múkou vo vlasoch!

Na známej spišskonovoveskej škole sa teda diali veci! Gymnazisti z Javorky skončili s múkou, šľahačkou či kakaom vo vlasoch. Čo bolo vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Čo sa dialo na gymnáziu v Spišskej?! Žiaci skončili so šľahačkou a múkou vo vlasoch!
Foto: Jana Buvalová

Gymnazisti z Javorky v Spišskej Novej Vsi zažili v stredu naozaj zaujímavý deň. Na škole sa totiž konalo prijímanie prvákov do stavu študentského. To však nebolo až také jednoduché. Z pódia odchádzali špinaví, niektorým prišlo aj zle od žalúdka.

Dve a pol hodiny trápili tretiaci svojich prvákov, aby ich konečne vzali na milosť a prijali medzi seba. No prváci to zvládali statočne. Večer popretkávaný hudbou, vtipnými videami či dosť netradičnými úlohami si užíval aj pedagogický zbor. Hneď na začiatok žiaci prijali medzi seba novú riaditeľku školy, ktorú po prečítaní prísahy slávnostne korunovali.

Úlohy pre prvákov boli dôkladne premyslené a tretiaci nešetrili ani šľahačkou, múkou či kakaom, ktoré skončili väčšinou na ich vlasoch v lepšom prípade v ústach. Lízanie medu cez potravinársku fóliu, kŕmenie sa neidentifikova­teľným jedlom zo zatvorenými očami či hľadanie lentiliek v múke bez pomoci rúk boli úlohy, ktorú plnili len niektorí prváci. Vypitie takzvaného gumidžúsu neobišlo však ani jedného prváka.

Odmakané noci

Tretiaci si večer užili veď aj oni boli prváci a zažili imatrikuly. No teraz to bolo iné. „S mojimi imatrikuláciami sa to nedá porovnať, vtedy som nevedela, čo ma čaká. Teraz som presne vedela, čo sa bude diať a veľmi som si to užila,“ prezradila nám študentka a zároveň moderátorka akcie Anett Smiková. Na otázku či večer dopadol podľa ich predstáv odpovedala. „Myslím, že sa to podarilo a všetkým sa to páčilo a hlavne prvákom veď to bolo robené pre nich.“

Tie isté otázky sme položili aj tretiačke Veronike Jenčovej. „Bolo to super. Strávila som skvelý večer s ľuďmi, ktorých mám veľmi rada. Som šťastná, že som tu mohla byť,“ povedala Veronika. Podľa jej slov večer bol vynikajúci aj keď pri príprave vznikla nejedna hádka. „Na príprave programu sme makali nie len cez deň, ale aj po nociach. Stálo to však za to,“ skonštatovala Veronika.

Prváci to prežili

Prváci si to tiež užili v rámci možností. „Je to super, ale všetko ma štípe,“ povedala so smiechom Katarína Paliderová. „Myslela som, že vymyslia niečo jednoduchšie,“ dodala. Aj prváčke Peti sa úloha veľmi páčila. „Čakala som to, ale štípe ma celá tvár. Gumidžús je hrozný a ten humus s čím ma kŕmili mám aj v nose,“ skonštatovala so šľahačkou vo vlasoch, ale s úsmevom na perách. Užil si to aj prvák Andrej, ktorý v minisukni a parochni skôr pripomínal Andrejku. „Úloha bola super. Nemal som ani predstavu do čoho idem, ale zvládol som a užívam si večer,“ prezradil. A ako zhodnotila imatrikuly korunovaná kráľovná – riaditeľka gymnázia Mária Káľavská. „Imatrikulácie boli netradičné, dynamické plné života a citu, ako celá naša škola,“ uzavrela spokojná riaditeľka.

Prísaha riaditeľky na imatrikulách
1
Galéria
Imatrikuly na Javorke: Takto to prebiehalo
17
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM