JAB Kultúra

Čo sa bude diať cez víkend v Spišskej a okolí? Výber najzaujímavejších akcií

Kam si skočiť počas tohto víkendu za oddychom v Spišskej a okolí? Možno vám pomôže náš výber. Zaradili sme do neho akcie, ktoré považujeme za najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude diať cez víkend v Spišskej a okolí? Výber najzaujímavejších akcií
Zdroj: Dnes24.sk

FOLKLÓR NÁS SPÁJA

20.mája 2017 o 9:30, altánok pri MsÚ v Levoči

Pre milovníkov tradícií je pripravené na námestí v Levoči podujatie s názvom Folklór nás spája. Pod altánkom pri mestskom úrade sa predstavia detský folklórny súbor Venček Z Levoče a detský folklórny súbor Mladosť z Pohorelej v sobotu doobeda.

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ

20. mája 2017, Múzeum Spiša, Galéria umelcov Spiša

Prednášky, prehliadky, besedy, hudba, tanec či galerijný trh to všetko nás čaká pri príležitosti podujatia Noc múzeí a galérií v Spišskej Novej Vsi. V Galérii umelcov Spiša začína program už od 13:00 hod, v Múzeu Spiša začínajú prehliadky od 17:00.

TISÍCDEVÄSTO

20. mája 2017 o 17:00 , Dom Matice slovenskej

Poetický príbeh chlapca – siroty, ktorú našli na palube prepychového zaoceánského parníka si môžete vychutnať v sobotu popoludní. Hlavného hrdinu sprevádza zvlášny osud- pokiaľ žije nesmie opustiť loď. Stáva sa legendárnym klavíristom. Dramatické spracovanie: Ján Pramuk

DOBRUŽSTVO POD HLADINOU

20 a 21. mája 2017 o 17:00, Kino Mier

Počas nasledujúceho víkendu si prídu na svoje aj najmenší. Animovanú rodinnú komédiu si môžu vychutnať v kine Mier. Malá chobotnička Deep je všetko, len nie záchranca. Neposedný, tvrdohlavý, zvedavý, všetko, ale naozaj všetko si chce vyskúšať. Morský čert Evo síce ohromuje svojimi ostrými zubami, povesť hlbinného netvora mu, ale kazí fakt, že je dobrosrdečný, pomerne nemotorný a má tak trochu dlhé vedenie. Kreveta Alica je zase opatrná až neurotická a sníva, že raz bude tancovať a spievať.

DUO JAMAHA

20. mája 2017 o 18:00 , Kultúrny dom Smižany

V susedných Smižanoch je na sobotný večer pripravený hudobno – zábavný program. Pre všetky vekové generácie príde zahrať, zaspievať a pobaviť záhoráckym humorom hudobná skupina DUO JAMAHA, ktorú poznáte z obľúbenej televízie ŠLÁGER TV. Môžete sa tešiť nielen na známe piesne, ale aj autorskú tvorbu, ktorá bude doplnená vtipným záhoráckym humorom.

DLHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ

21.mája 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Na nedeľné popoludnie si herci Spišského divadla pripravili klasickú rozprávku trochu inak. Priatelia Dlhý, Široký a Bystrozraký znovu zachraňujú unesenú princeznú. Tentokrát svoju najlepšiu kamarátku Karamelku. Do cesty sa im však pletie rozmaznaný a chamtivý princ a nepodarený černokňažník. Viac sa dozviete v rozprávke plnej napätia, dobrodružstiev a pesničiek.

LADY MACBETH

21.mája 2017 o 19:00, kino Mier

Viktoriánska doba nepredstavuje len rozum a cit alebo pýchu a predsudok. Táto zdanlivo upjatá éra bola plná silnej a zničujúcej vášne. Lady Macbeth nás privádza na domnelo pokojný anglický vidiek v roku 1865. Katherine stojí pred oltárom vedľa Alexandra, svojho budúceho manžela, postaršieho veľkostatkára, ktorého nemiluje. Vikár ich vyhlási za muža a ženu. Dvojicu pozorne sleduje Alexandrov starnúci otec Boris, bohatý majiteľ baní, ktorý Katherine kúpil pre svojho syna spolu s malým pozemkom od jej otca.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM