JAB Kultúra

Čo ponúkne máj v Spišskej a okolí? Prinášame vám TOP 10 podujatí

Máj, mesiac lásky, sa nezadržateľne blíži. V Spišskej a okolí prinesie hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne máj v Spišskej a okolí? Prinášame vám TOP 10 podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

PRVOMÁJOVÉ POPOLUDNIE

1.mája. 2017 od 14:00, Amfiteáter v Madaras parku

V sviatočné popoludnie prvý deň v mesiaci si prídu na svoje najmenší aj milovníci folklóru. V Madaras parku si môžete vychutnať rozprávku v podaní Divadla Cililing z Prešova Zlato a o tretej vystúpi folklórny súbor Čačina, ktorý predvedie tance a piesne z regiónov Spiša, Šariša a Zemplína.

KANDRÁČOVCI

1.mája 2017 o 16.30 a 19.00, Dom kultúry Mier

Východoslovenská hudobná skupina Kandráčovci opäť poteší svojimi koncertami aj obyvateľov Spišskej Novej Vsi a okolia. V dome kultúry na sídlisku Mier odohrá kapela dva koncerty. Spolu s ich hosťom, Monikou Kandráčovou, sa zaručene postarajú o poriadnu zábavu.

WHISKYHO CESTOVATEĽSKÉ KINO

2. mája. 2017 o 19.30, Grillbar

Všadeprítomné obrazy a sochy veľkých vodcov, megalomanské propagandistické stavby, šedivé sídliská a chudobný, atómový výbuch a hromadné tance v deň štátneho sviatku, priateľskí usmievajúci sa ľudia v parku ako komparz pre cudzincov, v ostrom kontraste s bežnými ľuďmi na uliciach. O živote v Severnej Kórei príde porozprávať spevák Slobodnej Európy – Whisky.

MESIAC A MAGNÓLIE

5.mája 2017 o 19.30, Divadlo Kontra

Na začiatku mája sa môžeme tešiť aj na premiéru vynikajúcej komédie o tom, ako sa natáčal veľký hollywoodsky film Odviate vetrom. Legendárny hollywoodsky producent David O. Sel-znick zamyká režiséra a scenáristu vo svojej kancelárii a prinúti ich k nadľudskému výkonu. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava. To všetko vás čaká v Divadle Kontra 5.mája.

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V MAŽORETKOVOM ŠPORTE

6. – 7. 5. 2017 od 9.00, Športová hala

Počas prvého májového víkendu sa bude na čo v Spišskej pozerať. Viac než tisícka mažoretiek si v našej športovej hale počas dvoch dní zmeria sily počas majstrovstiev Slovenska. Začiatok súťaže počas oboch dní začína od deviatej hodiny. V sobotu sa predstavia malé formácie baton, pom-pom´s, mix, flag. V nedeľu veľké formácie – klasické mažoretky a klasický pompom.

OTVORENIE SEZÓNY NA SPIŠSKOM HRADE

6.mája 2017 od 11.00, Spišský hrad

Aj tento rok sa môžeme tešiť na slávnostné otvorenie letnej sezóny Spišského hradu. Na dominantu Spiša zavítajú v rámci celodenného programu rôzni umelci. Nebude chýbať ani sprievod v dobových kostýmoch, šermiari či tanečnice. Návštevníci budú môcť nazrieť aj do hradnej kuchyne či obdivovať živé sochy.

MIMONI DANCE SHOW

11.mája 2017 od 16.00, kino Úsmev v Levoči

Pre najmenších je v susednej Levoči počas mesiaca máj pripravená hudobná tanečná show žltých tvorov, ktorých poznáme pod menom Mimoni. Okrem mimoňovej show sa môžu deti tešiť aj na maskota Kubíka a rozprávku o maškrtnom Pepovi.

HUDOBNÝ KOKTEIL

15. mája 2017 o 18.00, koncertná sieň Reduty

V polovičke mesiaca bude v koncertnej sále Reduty prebiehať prvé televízne nahrávanie Šlagr TV – Hudobný program Petra Stašáka a jeho hostí. V programe účinkujú Karel Peterka, Fran-kie Zhyrnov, manželia Silvia a Peter Klimentovci, Kollárovci a Peter Stašák. Moderujú: Peter Stašák a Magdaléna Kráľová.

ZOZNAMKA

26. mája 2017 o 18:00, Zlatá pivnička

Zoznamka, alebo Prečo ešte nemám svojho Romana? je divadelné predstavenie v podaní hercov Oľgy Belešovej a Romana Pomajba. Pani Erika, odborníčka na všetko, podniká v zoznamovacom biznise. Pán Milan, šarmantný plavčík a záchranár, vás spolu s ňou vezme na sedemdňový „spoznávací“ zájazd do Bulharska. Naučia vás ako si nájsť nového partnera, alebo preveriť toho starého.

SLOVENSKÝ REKORD

28.mája 2017 o 11:00, priestor pred Redutou

Nová Ves sa opäť stane dejiskom pokusu o slovenský rekord. Tentokrát aj za účastí hlavy štátu Andreja Kisku. V poslednú májovú nedeľu odštartuje z nášho námestia prvá etapa Parasport 24 tour. Pri tejto príležitosti sa pokúsi mesto aj o vytvorenie rekordu – najvyšší počet bicyklujúcich sa na najdlhšom šošovkovitom námestí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM