JAB Kultúra

Čo môžete zažiť v Spišskej cez dni voľna? Inšpirujte sa víkendovými tipmi

Víkend si v Spišskej Novej Vsi môžete spestriť aj zaujímavými podujatiami. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov, kam si vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Čo môžete zažiť v Spišskej cez dni voľna? Inšpirujte sa víkendovými tipmi
Zdroj: Dnes24.sk

ŠMOLKOVIA:ZABUDNUTÁ DEDINKA

1. apríla. 2017 o 16.00, kino Mier

Pozrieť si môžete celovečerný animovaný šmolkovský film s obľúbenými modrými postavičkami. Vďaka záhadnej mape sa Šmolinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.

INTERNET EXPLORE

1.apríla. 2017 o 16.00, Skatepark

Vernisáž zaujímavej výstavy v netradičnom prostredí si môžete užiť v miestnom skateparku. Okrem vernisáže spríjemnia podvečer aj štyri kapely a nebude chýbať ani občerstvenie v podobe čerstvo navareného gulášu.

INŠPIRUJ SA!

1. apríla. 2017 o 17.00, Čajovňa Alchýmka

Prvým hosťom v novej sérii diskusií organizovaných Projektom MP pod názvom „Inšpiruj sa!“ bude Juraj Karlík, zakladateľ košického podniku Halmi_Space, ktorý v sebe snúbi kaviareň, komunitné centrum, coworking a mnohé ďalšie aspekty. Aká bola jeho cesta a motivácia? Dá sa aj v našom regióne rozbehnúť úspešný a originálny projekt? Čo sa za tým všetkým skrýva? Dozviete sa už prvého apríla. Moderuje Dávid Lorko.

KRASOKORČULIARSKA EXHIBÍCIA

2. apríla. 2017 o 14.00, Zimný štadión

Pre milovníkov korčuľovania pripravil krasokorčuliarsky klub na nedeľu popoludní záverečnú klubovú exhibíciu. Vstup na akciu je voľný.

DLHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ

2. apríl. 2017 o 16.00, Spišské divadlo

Ani najmenší obyvatelia Spišskej neprídu cez víkend skrátka. V nedeľu ich v Spišskom divadle čaká klasická ľudová rozprávka trochu inak. Priatelia Dlhý, Široký a Bystrozraký budú zachraňovať unesenú princeznú. Tentokrát svoju najlepšiu kamarátku Karamelku. Do cesty sa im však pletie rozmaznaný a chamtivý princ a nepodarený černokňažník.

CHCELA BY SOM LETIEŤ

2. apríl. 2017 o 16.00, Dom kultúry Mier

Tanečné divadlo ATak uvedie už v prvú aprílovú nedeľu životný príbeh prvej slovenskej blahoslavenej – rehoľnej sestry Zdenky Schelingovej. V predstavení zaznejú mnohé hlboké myšlienky Zdenky Schelingovej, najmä posolstvo o úsmeve a odpustení. Po prvýkrát bude ATak tancovať na pôvodnú slovenskú hudbu, ktorú špeciálne pre túto príležitosť skomponovala tvorivá skupina Poetica Musica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM