Rôzne

Čo kde trápi obyvateľov Spišskej? Šéfovia mestských častí prehovorili o najdôležitejších požiadavkách roka!

Mestské výbory majú prvé zasadnutia už za sebou a pred sebou hlavné úlohy na tento rok. Každá mestská časť má svoje požiadavky, čo treba v roku 2016 spraviť. Toto sú najdôležitejšie z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo kde trápi obyvateľov Spišskej? Šéfovia mestských častí prehovorili o najdôležitejších požiadavkách roka!
Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch zasadačky mestského úradu sa uskutočnilo stretnutie predsedov mestských výborov v Spišskej Novej Vsi s vedením mesta. Jednotliví predsedovia zhodnotili plnenie úloh v minulom roku a prezentovali priority na rok 2016 za jednotlivé mestské časti.

Zástupcovia mestských častí hovorili o najdôležitejších požiadavkách. Takto ich predostreli ich predsedovia. V Novoveskej Hute obyvateľov najviac trápi chodník od reštaurácie Poľovník smerom k sadrovke a vstupy na cintorín. Tarča urguje stav chodníkov pri škole, k športovej hale a potrebu nového ihriska. Ferčekovce chcú dokončiť stometrový úsek asfaltu na Nitrianskej ulici a dokončiť oplotenie asfaltového ihriska na Dunajskej ulici.

Obyvateľov sídlisko Mier, okrem požadovaných rekonštrukcií chodníka na Jilemnického ulici a ulici. J. Wolkera, trápi parkovanie na Bezručovej a absentujúce osvetlenie mostu pri Lidli. Staré mesto juh myslí aj na priechody pre chodcov na ulici Slobody či dočasné parkovanie rodičov pri materskej škole na ulici S. Tomášika. Na sídlisku Západ chýbajú parkovacie miesta a oplotenie kontajnerov.

Mestský výbor – Staré mesto východ žiada o vypracovanie projektovej dokumentácie k rekonštrukcii Baníckej ulice a uvažuje o intenzívnejšom využití ihriska pri Hotelovej akadémii. Staré mesto sever sa chystá na rekonštrukciu Levočskej ulice a realizáciu detského ihriska za Slovenským kostolom. Mestský výbor číslo 9 – Telep, potrebuje vyriešiť chodníky na Púpavovej ulici a požiadavku asfaltovej drte pre záhradkárov z Modrého vrchu.

„Všetky požiadavky mesto analyzuje a rieši. O mnohých problémoch nás informujú samotní obyvatelia jednotlivých mestských častí, takže väčšina pre nás nie je novinkou. Aj v tomto roku budeme s mestskými výbormi intenzívne spolupracovať na zlepšovaní života v Spišskej Novej Vsi,“ povedal na stretnutí primátor mesta Ján Volný.

Môže vás zaujímať:

zdroj:mesto SNV Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM