JAB Rôzne

Chystáte sa cez víkend lyžovať? Pozrite si info z okolitých lyžiarskych stredísk

Ak chcete blížiaci sa víkend stráviť ešte na lyžiach, máme pre vás informácie z lyžiarskych stredísk v okolí Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa cez víkend lyžovať? Pozrite si info z okolitých lyžiarskych stredísk
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná zima priala všetkým milovníkom zimných športov. Zisťovali sme v lyžiarskych strediskách v okolí Spišskej Novej Vsi, kde si môžete ešte cez víkend zalyžovať a kedy sa dá užiť posledná lyžovačka.

V Levočskej doline

Zalyžovať si môžete ešte aj v Levočskej doline. Ako povedal pre náš portál vedúci vlekov Jozef Jabrocký, zatiaľ sú podmienky na lyžovanie dobré a lyžuje sa každý deň vrátane víkendov. Ukončenie sezóny závisí podľa jeho slov od poveternostných podmienok, no chceli by potiahnuť sezónu do konca marca.

Okrem bežného lyžovania však čaká na milovníkov lyžovania tento víkend aj zaujímavá akcia s názvom Jazda Ohňa, ktorá sa uskutoční práve túto sobotu.

Na Plejsoch

Lyžovačku si môžete ešte užiť aj na neďalekých Plejsoch. Podľa slov riaditeľky strediska Márie Ház tam majú dostatok snehu a dobré podmienky na lyžovanie. „Lyžovačka na Plejsoch je najlepšia na jar, tak dúfame, že to návštevníci ešte využijú," dodala Ház s tým, že tento rok by chceli potiahnuť sezónu čo najdlhšie.

Ski Gugel Mlynky

Ako nám povedal prevádzkovateľ lyžiarskeho strediska Ski Gugel Mlynky Rastislav Mašlonka, aj v ich stredisku môžete ešte víkend stráviť lyžovaním. „Podmienky na lyžovanie sú dobré, máme od 20 do 50 centimetrov snehu. Zatiaľ sa lyžuje každý deň a predpokladáme, že sezónu ukončíme budúci víkend. Záleží od počasia a záujmu lyžiarov,“ ozrejmil s tým, že ak počasie dovolí lyžovať sa ešte dlhšie, tak sa bude, ale už len počas víkendov.

Pre nedostatok lyžiarov je podľa slov vedúcej prevádzky momentálne zatvorené lyžiarske stredisko Mraznica. „Snehu máme dostatok, lyžovať sa v našom stredisku ešte dá. Momentálne sme zatvorili pre nedostatok návštevníkov. Sezónu sme však oficiálne ešte neukončili, v prípade záujmu sa bude dať lyžovať počas víkendov,“ doplnila. Na Brodoku si podľa slov kompetentných túto sezónu už nezalyžujeme.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM