Rôzne

Chystá sa krásna jarná akcia. Ľudia sa spoja a vyčistia Slovenský raj

Skauti, turisti, vodáci, žiaci základných škôl aj dobrovoľníci... Všetci sa spoja, aby vyčistili prírodný klenot Spiša.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa krásna jarná akcia. Ľudia sa spoja a vyčistia Slovenský raj
Zdroj: TASR

Veľké jarné upratovanie v Národnom parku Slovenský raj je pravidelnou každoročnou akciou, ktorá prebieha pred začatím hlavnej turistickej sezóny. Organizuje ho Mikroregión Slovenský raj Sever, v ktorom sú združené obce Smižany, Spišské Tomášovce, Letanovce a Hrabušice.

Do upratovania sa tento rok zapoja podľa slov starostky obce Hrabušice a predsedníčky mikroregiónu Jany Skokanovej skauti, turisti, vodáci, žiaci základných škôl, pracovníci aktivačných prác, ale aj dobrovoľníci. Pomoc prisľúbila i Správa národného parku Slovenský raj v Spišskej Novej Vsi a Lesná správa Spišská Nová Ves.

„Mnohí budú možno prekvapení, ale každoročne z prírody dobrovoľníci vynesú niekoľko desiatok kilogramov odpadkov. Niektorí ľudia si prírodu zjavne nevážia," uviedla Skokanová s tým, že v roklinách našli už aj pneumatiky, plechovky, topánky či množstvo ohorkov z cigariet.

Veľké jarné upratovanie, s ktorým sa malo začať už dnes však kvôli nepriaznivému počasiu odložili. „S upratovaním Slovenského raja sa tak začne o týždeň neskôr, teda 28. apríla,“ informovala Skokanová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM