Kultúra

Chorus Iglovia v poľskom Krosne: Miešaný spevácky zbor opäť úspešne reprezentoval Spišskú

Spevácky zbor Chorus iglovia reprezentoval Spišskú Novú Ves na XVI. Euroregionálnom koncerte kolied v poľskom Krosne. Za dva dni predviedli 24 skladieb. Celý koncert sa niesol ešte v duchu Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Chorus Iglovia v poľskom Krosne: Miešaný spevácky zbor opäť úspešne reprezentoval Spišskú
Zdroj: Dnes24.sk

9. januára si miešaný zbor zo Spišskej Novej Vsi zaspieval na XVI. Euroregionálnom koncerte kolied, ktorý sa konal v kostole sv. Petra a Jana z Dukli v poľskom Krosne. Ako nás informoval predseda zboru Igor Murko na koncerte kolied vystúpili spolu 4 zbory.

Ako prvý spieval miešaný spevácky zbor Bélu Bartóka z maďarského Miskolca po nich komorný zbor z Rzeszowa. Ako tretí v poradí vystúpili speváci Chorus Iglovia pod vedením svojej dirigentky Marty Novákovej a predviedli spolu 11 skladieb. Ako poslední spievali hostitelia, speváci miešaného speváckeho zboru Echo z Krosna.Celý koncert kolied sa niesol ešte v duchu sviatkov Vianoc a mal výbornú atmosféru, ktorú zhodnotil podpredseda hostiteľského zboru Echo Andrzej Bartosik:

„Koncert kolied sa konal už po 16. raz a vždy pozývame iné zbory, pretože naši diváci sa na ne tešia. Výber zborov bol v tomto roku veľmi dobrý a zvlášť chcem poďakovať spevákom zo Slovenska, pretože skutočne nahodili „vysokú latku“ a predviedli veľmi kvalitný výkon s dobrou choreografiou skladieb, ktoré aj veľmi dobre zaspievali. Sme veľmi radi, že prišli všetky pozvané zbory a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu, pričom veríme, že sa stretneme aj na Slovensku, aj v Maďarsku.“

V nedeľu 10.januára ešte podľa programu spievali speváci z Chorus Iglovia 6 skladieb priamo v rámci omše vo Františkánskom kostole v Krosne a po omši zaznel malý koncert priamo v kostole, kde Spišiaci zaspievali sedem skladieb.

Foto: František Kafka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM