JAB Rôzne Rôzne

Chce to veľkú trpezlivosť, ale tie zábery stoja za to: Neuhádnete, čo cvaká na nebi fotograf zo Spiša

To, že Spišská Nová Ves a jej okolie má skutočne veľa rôznych talentov, sme vám ukázali neraz. Tentokrát vám prinášame zábery mladého fotografa, ktorý má už tri roky špecifický cieľ.

Ilustračný obrázok k článku Chce to veľkú trpezlivosť, ale tie zábery stoja za to: Neuhádnete, čo cvaká na nebi fotograf zo Spiša
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci je to len jeho záľuba, foteniu sa venuje už od svojich dvanástich rokov. Reč je o mladom neprofesionálnom fotografovi Dávidovi Čujovi z Krompách, ktorému učarovala najmä krajina. Okrem nádhernej prírody, o ktorú nie je na Spiši núdza, má Dávid svoj ďalší sen.

„Už tri roky sa pokúšam zachytiť objektívom Mesiac spolu s lietadlom. Fascinuje ma táto kombinácia, no vyžaduje si to veľa času a trpezlivosti. Za tie tri roky sa mi to podarilo iba päťkrát,“ prezradil mladý fotograf s tým, že hoci sa to aj niekedy podarí, nie vždy aj zábery vyjdú.

A čo obnáša nafotenie takéto záberu, aký vám ponúkame v našej fotogalérii? „Dať foťák na statív a čakat. Niekedy sú to aj viac ako štyri hodiny a to ešte stále nie je záruka, že sa to vôbec podarí. Dosť záleží aj na počasí,“ vysvetlil Dávid.

O tom, že tie hodiny trpezlivosti stáli za to, sa môžete presvedčiť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Foto: Dávid Čuj

Fascinujúce zábery, za ktorými je veľa trpezlivosti
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM