Jakub Forgács Správy

Cez naše mesto prefrčia cyklisti a ten nápad stojí za to: Pelotón, ktorý sa jasne líši od ostatných!

Pelotón, ktorý je iní ako ostatné, neminie ani naše mesto. Cyklisti totiž nevyrazia na cesty s cieľom získať čo najlepší čas. Šliapať do pedálov totiž budú pre niečo iné - naozaj krásnu symboliku!

Ilustračný obrázok k článku Cez naše mesto prefrčia cyklisti a ten nápad stojí za to: Pelotón, ktorý sa jasne líši od ostatných!
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: TASR

Symbolicky totiž spoja dve historické miesta našej krajiny. Mesto Zvolen každoročne organizuje Cyklojazdu histórie. A jej cieľom je symbolicky spojiť dva najväčšie hradné komplexy na Slovensku – Spišský hrad a Pustý hrad nad Zvolenom. Tento rok sa uskutoční 14. ročník tejto športovo – spoločenskej a v neposlednom rade propagačnej akcie, ktorá bude prechádzať aj cez naše mesto.

Cyklojazda s 35 cyklistami sa opätovne vydá na svoju púť začiatkom septembra po trase: Spišský hrad – Spišské Podhradie – Spišské Vlachy – Spišská Nová Ves – Poprad – Svit – Štrba – Východná – Liptovský Ján – Liptovský Mikuláš – Partizánska Ľupča – Banská Bystrica – Sliač – Zvolen. Dĺžka celej trasy je 230 km, ide sa dva dni s nocovaním v Liptovskom Jáne

. Nad podujatím prevzali záštitu primátorka Zvolena Lenka Balkovičová a primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta. Termín Cyklojazdy histórie je stanovený na 3 – 4. septembra 2015 s následným výstupom na Pustý hrad dňa 5. septembra 2015.

Štartuje sa vo štvrtok ráno 3. septembra 2015 priamo na Spišskom hrade, dojazd účastníkov cyklojazdy na Námestie SNP vo Zvolene je v piatok 4. septembra 2015 o 16:00, spolu s cyklistami z ďalších smerov.

Podpornou akciou Cyklojazdy histórie 2015 je cyklojazda na trase Graz – Zvolen, ktorá štartuje 1. septembra 2015 v sídle firmy Steiermark AG Graz v Rakúsku. Ďalší cyklisti prídu do Zvolena z mesta Štúrovo. Už tradične sa Cyklojazdy histórie zúčastňujú cyklistickí nadšenci z mesta Wisla v Poľsku. V sobotu, v rámci podujatia Výstup na Pustý hrad, cyklisti pozdravia účastníkov výstupu počas kultúrneho programu priamo v areáli hradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM