Miroslav Pomajdík Samospráva

Cesta medzi obchodnými domami? Sprejazdnenie čelí problémom, mesto musí nájsť 400 000 €

Už dlhšiu dobu sa množia otázky ohľadne cesty na úseku medzi obchodným domom Lidl a okružnou križovatkou pri Tescu. Využívanie tejto komunikácie je momentálne povolené len čiastočne a to na prístup k miestnej poliklinike a niekoľkým bytovým domom. Jej celkové sprístupnenie čelí viacerým problémom.

Ilustračný obrázok k článku Cesta medzi obchodnými domami? Sprejazdnenie čelí problémom, mesto musí nájsť 400 000 €
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Sprejazdnenie tohto úseku je podmienené splnením viacerých noriem, ktoré zatiaľ neboli naplnené. „Preto, aby sa táto cesta stala verejnou miestnou komunikáciou, je potrebné dopracovať smerové vedenie cesty, ochranu dopravy a ľudí pred pádom do Hornádu, chodníky a cyklochodníky ( aby sa na komunikácii nepremávali spolu vozidlá, chodci a cyklisti ), preložka stĺpu elektrického vedenia ( pozn. redakcie: foto stĺpu sa nachádza vo fotogalérii ), ktorý je momentálne ako pevná prekážka nevhodná pre verejnú premávku, odtok vody z telesa komunikácie, výškovú úpravu jestvujúcich poklopov šách,” informoval z Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Spišská Nová Ves Martin Lukáč. Ďalšou z podmienok je aj vybudovanie verejného osvetlenia v tomto úseku.

Majiteľom pozemkov a cesty je mesto Spišská Nová Ves, od ktorého závisí, kedy budú normy na projektovanie miestnych komunikácií a požiadavky Okresného dopravného inšpektorátu splnené. „Mesto má spracovanú projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu miestnej komunikácie v úseku medzi Starosaskou ulicou a mostom Matuškova, ktorá rieši cestnú komunikáciu, chodník pre peších, chodník pre cyklistov a verejné osvetlenie. Súčasťou sú vynútené náklady na prekládku inžinierskych sietí,“ informoval vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ Spišská Nová Ves Peter Susa.

Mesto má záujem túto cestu sprejazdniť, no v súčasnosti mu chýbajú na potrebné práce financie. Odhadované náklady sa pohybujú na úrovni 400 000 eur.

Cesta medzi Lidlom a kruhovou križovatkou pri Tescu
4
Galéria
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM