Rôzne

Bude sa na čo pozerať: Ulicami Spišského Podhradia prejde sprievod koní a jazdcov

Mariánske námestie v Spišskom Podhradí bude túto sobotu 7. októbra dejiskom 4. ročníka Hubertovej jazdy.

Ilustračný obrázok k článku Bude sa na čo pozerať: Ulicami Spišského Podhradia prejde sprievod koní a jazdcov
Zdroj: TASR

„Jazdci zo Spišského Podhradia, z jeho okolia, ale aj z iných vzdialenejších častí Slovenska si tak uctia neodmysliteľnú tradíciu každej organizácie, ktorá sa venuje chovu koní,“ informoval primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta.

Podľa neho Hubertova jazda stáročia pripomína pevný vzťah koňa a jeho jazdca, ktorý je potrebné neustále budovať a upevňovať. Sprievod koní a jazdcov prejde ulicami Spišského Podhradia a vydá sa na zábavnú jazdu do okolitej prírody. „Podľa tradície je Hubertova jazda aj honom na líšku. Tou je najskúsenejší jazdec z celého sprievodu, ktorý má na ramene pripnutý líščí chvost,“ objasnil Kapusta s tým, že ktorému jazdcovi sa podarí tento chvost odtrhnúť, je víťazom honu.

Hubertovou jazdou symbolicky ukončia jazdeckú sezónu. „Zraz všetkých účastníkov bude o 11. hodine pred Mestským úradom na Mariánskom námestí v Spišskom Podhradí. Srdečne pozývame všetkých priaznivcov koní, aby prišli podporiť túto tradičnú jazdu,“ uzavrela Barbora Ilečková z tamojšieho mestského kultúrneho strediska.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM