JAB Rôzne

Boli sme pri tom: Na Spišských trhoch nakrúcali nový celovečerný film, FOTO

Spišské trhy sa na štyri dni stali aj dejiskom natáčania filmu. Prvá klapka padla vo štvrtok. Pred kamerou sa okrem hercov ocitli aj niektorí Novovešťania.

Ilustračný obrázok k článku Boli sme pri tom: Na Spišských trhoch nakrúcali nový celovečerný film, FOTO
13
Galéria

Spišské trhy sa tento rok stali aj dejiskom nakrúcania niekoľkých obrazov do pripravovaného celovečerného filmu s názvom Veronka. Túto snímku je v pláne uviesť do kín v lete 2018.

Prvá klapka

Prvá klapka filmu z jarmočného prostredia padla vo štvrtok popoludní práve v centre nášho mesta na prebiehajúcich Spišských trhoch. A jeho natáčanie prebiehalo počas celých štyroch dní.

„Práve na Spišských trhoch máme v pláne natočiť aj jednu z dôležitých záverečných scén filmu, ktorá sa odohráva večer pri kolotoči. Na túto scénu sa najviac tešíme, no máme z nej aj najväčšie obavy,“ priblížila nám ešte počas nakrúcania v našom meste producentka Marka Staviarska.

Hlavnú postavu jarmočného predavača perníčkov – Milana – hrá Michal Iľkanin, herec Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove. Zaujímalo nás, či je to jeho prvá hlavná postava vo filme a ako to vníma. „V rámci filmu je to prvá hlavná postava, v divadle som ich mal viac. Momentálne si to užívam, lebo nedeje sa to každý deň, aby človek natáčal film a bol tam hlavná postava,“ povedal herec pre náš portál.

Ako priznal, Spišské trhy ešte nikdy predtým nenavštívil, no v Spišskom divadle už hral niekoľkokrát. „Aj keď som na trhoch prvýkrát, zdá sa, že ich budem musieť absolvovať aj o rok, lebo tieto si popri natáčaní vôbec neužijem,“ zasmial sa.

Aj Novovešťania

Nakrúcania sa však ako komparz zúčastnilo aj niekoľko Novovešťanov i členovia folklórnej skupiny Čačina. „Našou úlohou je prechádzať sa po trhu a byť nenápadní,“ priblížila nám jedna z tanečníc. Pre čačinárov to bola prvá takáto skúsenosť.

Komparz si mohli zahrať rôzne vekové kategórie. Medzi nimi aj mamina Soňa so svojimi trojičkami. „Chcela som deťom spestriť prázdniny, aby zažili aj niečo iné, tak som ich prihlásila ako komparzistov, ale zahrám si s nimi aj ja. Je na naša prvá skúsenosť ,“ prezradila nám.

Zábery z prvého dňa nakrúcania filmu v Spišskej Novej Vsi si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Pozrite si to na záberoch z miesta: V Spišskej natáčali nový film!
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM