Krimi

Bizarná krádež na Spiši: Zlodeji ukradli z rodinného domu bicykle aj psa s reťazou

Vskutku zaujímavú krádež vyšetrujú muži zákona na Spiši. Podľa slov polície skupinka zlodejov preskočila plot rodinného domu a vykradla kôlňu. Tu sú podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Bizarná krádež na Spiši: Zlodeji ukradli z rodinného domu bicykle aj psa s reťazou
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru v Spišskej Novej Vsi zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil dvoch mladíkov z Krompách vo veku 16 a 18 rokov a 49-ročnú ženu z obce Kaľava.

„Obvinení po vzájomnej dohode spolu s maloletým 11-ročným komplicom prišli k oploteniu rodinného domu na Rázusovej ulici v Krompachoch v okrese Spišská Nová Ves. Obvinená žena s chlapcom stáli pri plote a dávali pozor. Dvaja obvinení mladíci preskočili plot a dostali sa na dvor. Potom sa vlámali do kôlne, odkiaľ ukradli päť bicyklov a rôzne náradie. Pri odchode z dvora ukradli aj psa s reťazou,“ ozrejmila policajná hovorkyňa.

Podľa slov polície podozrivé osoby zadržala policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Krompachy, ktorá ich spozorovala pri úteku z miesta činu. „Odcudzené veci boli zaistené pre trestné konanie. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Nakoľko maloletý komplic pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedný, trestné stíhanie je neprípustné,“ uzavrela Mésarová.

Môže vás zaujímať:

Najskôr pozdrav a potom krádež: Dvaja mladíci (15) zo Spišskej Novej Vsi si poriadne zavarili

Foto:ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM