Miroslav Pomajdík Iné športy

Bitka o tretie miesto v tabuľke: Naše dievčatá podali najlepší výkon sezóny!

Cez víkend zabojovali o ďalšie body spišskonovoveské volejbalové kadetky, ktoré cestovali na horúcu pôdu do Prešova. Spišiačky do zápasu vstupovali s túžbou, vystriedať práve toto družstvo na priebežnom treťom mieste tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Bitka o tretie miesto v tabuľke: Naše dievčatá podali najlepší výkon sezóny!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval funkcionár volejbalového klubu Spišská Nová Ves Igor Murko, hral sa zaujímavý a kvalitný volejbal, ktorý okorenili dobré výmeny a signály na sieti a o víťazoch rozhodlo nakoniec podanie. V prvom zápase si s ním viacej poradili Spišiačky, v druhom zápase zasa Prešovčanky.

ŠK Elba Prešov – VK Spišská Nová Ves 1:3 (16,–22,–16,–17), 3:0 (20,14,22)

Poradie sa po zápasoch nemenilo a tak patrí spišskonovoveským kadetkám stále štvrté miesto.

„Po zraneniach a chorobách sme nastúpili trochu s obavami na palubovku Prešovčaniek a prvý set tomu zodpovedal, viazlo všetko. Od druhého setu však začalo všetko vychádzať a dostali sme sa do hernej pohody. Družstvo potiahli stabilné opory Natália Bodáková, Kamila Zaťková a po zranení odohrala výborný zápas Biba Urbanová. Tieto hráčky v základnej zostave doplnili Aďa Dulíková, Baťa Majerčáková, Zuzka Polomská a na libere skvelá a obetavá Peťa Želonková. Hernou kvalitou to bol najlepší kadetský volejbal tejto sezóny. Dlhé výmeny s vynikajúcimi zákrokmi v poli, nasadenie, koncentrácia na vlastný výkon. Výborný volejbal, ktorý ocenili i domáci fandovia, napriek tomu, že ich hráčky prehrali. V druhom zápase sme hrali vyrovnanú partiu len v úvodoch setov. Nevychádzal nám servis ako obvykle a tokom setu odchádzal i príjem podania. Postupne sa dostali na palubovku i ďalšie hráčky ale domáce dotiahli zápas do úspešného konca. Okrem druhého setu to však bol i z našej strany slušný výkon, ale odvážne hrajúce domáce volejbalistky sme už nedokázali zastaviť. V hale počas obidvoch zápasov panovala bojovná, ale korektná atmosféra a družstvá si spravodlivo podeli víťazstvá i body,“ zhodnotil tréner kadetiek Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer

Na snímke: kadetky s trénerom na spoločnej večeri

V 9. kole hrajú kadetky doma. V nedeľu 16.2.2014 hostia hráčky Sniny. Hrá sa v hale Obchodnej akadémie o 10.00 a 12.00 h.

Foto: Igor Murko

Zdroj: Spišská24/Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM