Miroslav Pomajdík Samospráva Samospráva

Bilancia jesenného upratovania v Spišskej: O toľko ton je naše mesto ľahšie...

V mesiaci október bolo v Spišskej Novej Vsi ukončené veľké jesenné upratovanie. Obyvatelia nášho mesta sa tak mohli bezplatne zbaviť prebytočného nábytku a iných harabúrd z pivníc, domov a bytov. Spišiaci túto možnosť využili naozaj vo veľkom.

Ilustračný obrázok k článku Bilancia jesenného upratovania v Spišskej: O toľko ton je naše mesto ľahšie...
Zdroj: Webnoviny.sk

Pracovníci mesta zaznamenali aj pozitívny trend, kedy ľudia do kontajnerov vyhadzovali odpad, ktorý je na to určený, hoci občas sa v nich našli aj veci, čo tam nepatria. „Jesenné upratovanie a veľké kontajnery slúžia občanom na upratanie pivníc, dvorov, garáží, okolia bytových domov a podobne,“ informoval vedúci oddelenia komunálneho servisu mestského úradu Ján Olejník. Autá s odpadom absolvovali 94 vývozov a celková hmotnosť vyvezeného odpadu bola 122,16 ton. Mesto to stálo 5 659,65 eur.

„Čierne skládky sa v meste likvidujú priebežne počas celého roka. V tomto roku sme nejakú výrazne veľkú skládku nezaregistrovali. Išlo o vznikajúce čierne skládky, ktoré sme hneď pri vzniku zlikvidovali. Väčšinou to je pri garážových boxoch, záhradkárskych osadách, okraji sídlisk a pod,“ uzavrel Ján Olejník.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM