JAB Rôzne

Bezdomovci v Spišskej: V meste ich žije 37, na akých miestach sa najčastejšie zdržiavajú?

Potulujú sa mestom, spia na lavičkách v parku. Niektorí ľudí obťažujú žobraním. V meste žijú podľa polície desiatky bezdomovcov. Hoci nie všetci strpčujú život novovešťanov, po meste viacerí robia neporiadok.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovci v Spišskej:  V meste ich žije 37, na akých miestach sa najčastejšie zdržiavajú?
Zdroj: Dnes24.sk

„Mestská polícia v Spišskej Novej vsi eviduje podľa posledného monitoringu 37 bezdomovcov,“ informoval Michal Komara náčelník mestskej polície. Ako pokračoval, niektorí sú však z nich ubytovaní v dome humanity, ale väčšina žije von na ulici.

Čo najčastejšie rieši s ľuďmi bez domova mestská polícia? „V prevažnej miere ide o porušenie všeobecne záväzného nariadenia mesta o čistote,“ povedal náčelník. „Pri riešení ich priestupkov musí polícia postupovať v zmysle platných právnych noriem,“ doplnil. Podľa slov polície sa bezdomovci zdržiavajú hlavne na miestach väčšej koncentrácie ľudí, kde je možnosť, že im niekto niečo poskytne. Väčšinou je to v blízkostí supermarketov a hypermarketov. Udomácnili sa však v poslednej dobe aj na sídlisku Mier.

Náčelníkovi mestskej polície sme položili aj otázky týkajúce sa žobrania či vandalizmu bezdomovcov. „Podľa našich informácii občas dochádza k obťažovaniu a to hlavne pýtaním si peňazí. Vandalizmu sa podľa našich informácii bezdomovci nedopúšťajú,“ povedal. Podľa slov náčelníka však žobranie nie je upravené v našom právnom poriadku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM