Krimi

Bez vodičáku a opitý: Takto brázdil ulice v Spišskej na aute iba 15 ročný tínedžer

Tínedžer (15) si poriadne zavaril. Podľa slov polície šoféroval bez vodického oprávnenia a potužený alkoholom a to aj napriek zákazu uloženého súdom.

Ilustračný obrázok k článku Bez vodičáku a opitý: Takto brázdil ulice v Spišskej na aute iba 15 ročný tínedžer
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó iba 15 ročný chlapec z obce Jaklovce po predchádzajúcom požití alkoholických nápojov, riadil osobné motorové vozidlo továrenskej značky Mazda 323 po ceste na Gorkého ulici v Spišskej Novej Vsi.

„Tohto zastavili a kontrolovali policajti, pričom pri kontrole zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia a dychovou skúškou u neho namerali 0,92 promile. Tínedžer riadil vozidlo aj napriek tomu, že rozsudkom okresného súdu z februára tohto roku mu bol uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na dobu 48 mesiacov,“ ozrejmil Szabó.

Ako hovorca doplnil poverený príslušník chlapca obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí, ako mladistvému až ročné väzenie. „Obvinený chlapec bol umiestnený v cele policajného zaistenia,“ uzavrel Szabó.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM