Oliver Buza Basketbal

Basketbalový šláger na Spiši stál naozaj za to

V nedeľu podvečer sa na Spiši konal malý basketbalový sviatok. Do spišskonovoveskej haly zavítal súper zvučného mena, niekoľkonásobný majster SR, pravidelný účastník prestížnej euroligy Good Angels Košice.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalový šláger na Spiši stál naozaj za to
Foto: Jozef Kožár

Pred vstupom do haly sme hodinku pred zápasom stretli dobre naladeného GM Spišiačok Róberta Šimkuľáka v spoločnosti Gabriely Nagyovej, ktorá sa zotavuje po operácii. „Dnes sa pokúsime o malý zázrak. Priniesol som aj talizman, Gabču, dnes vyhráme,“ komentoval s úsmevom Šimkuľák. A jeho slová si ako keby Novovešťanky vzali k srdcu. Od začiatku na Košičanky vyleteli, pozorne a účelne bránili, trio opôr Jalčová – Palušná – Stehlíková zaberala naplno a tak v polčase svietil na ukazovateli skóre pomerne šokujúci stav 36:34. Good Anngels by poriadne dlho museli v archívoch hľadať, kedy naposledy prehrali v slovenskej extralige polčas. " Tak to býva po hodoch zväčša býva bolenie brucha,„ skonštatoval po stretnutí tréner hostiek Maroš Kováčik. "Po tom , čo sme doma v eurolige zdolali silné Schio, sme si mysleli , že na Spiši to pôjde samo. Priznávam, aj keď nerád, že sme domáce v prvom polčase podcenili. Spišiačky však zahrali prvú dvadsaťminútovku výborne, excelentne hrala hlavne Jalčová, ktorá do hry domácich okrem bodov priniesla prehľad a pokoj.Diváci videli dobrý zápas a ja som rád, že môžeme hrať takéto náročnejšie zápasy aj v našej lige“. Slovami chvály po zápase nešetril ani domáci lodivod Dávid Demečko. „Prvý polčas z našej strany, to bola paráda. Súpera sme zaskočili dobrou streľbou i obranou, ktorú tak často na tréningoch pilujeme a ja som rád, že sa to už začína prejavovať. V druhom polčase sme trošku fyzicky odišli, predsa len nemáme tak širokú a kvalitnú lavičku ako Košice. "Anjelky“ nám ušli na 10 bodov,a potom si to už skúsene ustrážili. Najdôležitejšie je však poznanie, že so špičkovým súperom sme 38 minút hrali vyrovnanú partiu a verím, že nám to dodá potrebné sebavedomie na zápasy, ktoré ešte len prídu a budú kľúčové.Cieľ je jasný, budeme bojovať,„ odhodlane dodal kormidelník domácich. "Veru, ak by sme takto hrali v každom zápase, dnes sa vôbec nemusíme o prvú štvorku strachovať,“ pridala stručný , no o to výstižnejší pozápasový komentár aj kapitánka domácich Romana Stehlíková. „Len sa ma nepýtajte prečo to tak nie je, pretože Vám na to neviem odpovedať, ani si to racionálne vysvetliť. Baby dnes hrali skvelo v obrane, ja som im to v závere faulami pokazila. Neviem, mňa asi slovenskí rozhodcovia nemajú radi, 5 faulov mám dosť často, asi mám na rôzne veci rozdielny názor. Ale basket to bol dnes naozaj pekný, dúfam, že sa divákom páčil,“ dodala na záver Stehlíková.

Spišiačky pokračujú v náročnom programe stredajším zápasom stredoeurópskej ligy v brnenskom Valosune, v sobotu hrajú v Poprade.Spiš­skonovoveskému publiku sa opäť predstavia 9.12.2012 kedy v megadôležitom zápase, ktorý veľa napovie o záverečnej podobe tabuľky privítajú MBK Ružomberok.

  • ob-
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM