Miroslav Pomajdík Basketbal

Basketbalistky Rüconu odohrali strhujúci zápas: Všetko sa zlomilo až v záverečnej dráme!

Strhujúci zápas videlo 600 domácich fanúšikov basketbalu v Spišskej Novej Vsi, kde sa Spišiačky pobili o ďalšie cenné body v 7. kole Stredoeurópskej ligy. Diváci v dramatickom závere doslova stávali zo sedačiek, keď domáce delili od predĺženia len dva body.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalistky Rüconu odohrali strhujúci zápas: Všetko sa zlomilo až v záverečnej dráme!
Zdroj: Dnes24.sk

Hráčky Spišskej Novej Vsi dostali od úvodných minút svoje súperky pod tlak a to im počas prvej štvrtiny prinieslo vedenie až o 12 bodov. Po prvej štvrtine bolo 28:16 pre domáce. Spišiačky vyrážali z dobre zabezpečenej obrany do protiútokov, no súperky aj svojou húževnatosťou znížili na rozdiel šiestich bodov a do kabín išli obidve družstvá za stavu 45:39.

V tretej štvrtine však nastal obrat, ktorý zaskočil dobre hrajúce domáce hráčky. Basketbalistky z Pecsi boli zomknutejšie, veľmi dobre bránili a tak pomaly nahlodali psychiku Spišiačiek. Tie sa nevedeli dostať pod ich kôš a tak to skúšali cez individuálne akcie, no tie neboli veľmi úspešné. Na konci tretej štvrtiny strácali na svoje súperky už 10 bodov. Záver však opäť patril domácim basketbalistkám, ktoré svojou bojovnosťou pomaly znižovali náskok Pecsi.

Záver bol naozaj dramatický, keď sa postupne blysla domáca Whitcombová, ktorá zaznamenala dve šestky a ďalšie body pridali Beňušková ( trojka ) a O’Rourkova, ktorá premenila taktiež trojkový pokus a domáce od vyrovnania delili len dva body. V posledných sekundách strieľala Beňušková, tá však netrafila a následný doskok Palušnej nebol úspešný a tak basketbalistky Spišskej Novej Vsi podľahli tesne 81:83.

„Konečne sme výborne začali a prvá štvrtina mala z našej strany požadovanú úroveň. Do polčasu sme to zvládli, no potom sme nepochopiteľne prestali hrať tímovo a vidíte ako to dopadlo. Mne je jedno, či dá nejaká hráčka hoci aj 100 bodov, podstatné je, aby sme ťahali ako tím a to sme hlavne v tretej štvrtine, ktorá „urobila“ zápas nerobili. Škoda, pretože dnes sme na to mali a víťazstvo nad silným Pécsom by nám dodalo potrebnú dávku sebadôvery," zhodnotil tréner Spišskej Novej Vsi Dávid Demečko.

„Zápas by som rozdelil do dvoch polovíc. V prvej štvrtine sme hrali veľmi zle a hoci sme sa v tej druhej zlepšili prvý polčas nebol z našej strany dobrý. Veľa sme faulovali domáce mali kopec trestných hodov a zaslúžene viedli. Spokojný som s treťou desaťminútovkou, tam sme hrali dostatočne tvrdo v obrane a rýchlo v útoku. Záver bol dramatický, ale nakoniec sme to zvládli. Som veľmi šťastný, že si zo Spiša vezieme všetky body, na tréningoch tvrdo pracujeme a začína sa to prejavovať na výsledkoch," povedal tréner PINKK 424 Pecsi Roberto Hernandez Monleon

Spišská Nová Ves – Pecsi 81 – 83 (28 – 16, 45 – 39, 56 – 66)

Rücon SNV : Beňušková 18, Whitcombová 13, Palušná a Šurkusa 10, Slimáková 9 ( O´Rourkeová 15, Holmqvistová 6, Mackulínová 0, Zatloukalová 0). Tréner : D.Demečko

PINKK 424 : Ajdukovičová 17, Sinclairová 15, Minčíková 13, Saroková 3, Oriová 2 ( Tomlinsonová 12, Rujaková 11, Ivanyiová 7, Kovatsová 2, Katonová 1, Gyoriová 0) Tréner : R.Hernandez Monleon

TH : 37/27 – 30/16
Fauly : 33 – 35
Trojky : 8 – 9
Rozhodovali : Zubák, Karniš, Karnay
Diváci : 600
Štvrtiny : 28: 16, 17 : 23, 11 : 27, 25 : 17

Zdroj: Spišská24/ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves

Foto: Michal Buza/ ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM