Rastislav Búgel Basketbal Basketbal

Basketbalisti Spišskej cestovali do Nitry: V zápase padla aj magická stovka!

Spišskonovoveskí basketbalisti cestovali do Nitry, ktorá v tejto sezóne bojuje o najvyššie priečky, narozdiel od Spišiakov, ktorí ešte nevyhrali ani jeden zápas. Veľa šancí sa basketbalistom Spišskej Novej Vsi nedávalo ani v tomto zápase.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalisti Spišskej cestovali do Nitry: V zápase padla aj magická stovka!
Zdroj: Dnes24.sk

Zvýšenú aktivitu a efektivitu predvádzali nitrianski basketbalisti už od prvých minút zápasu. Nitranom sa už po niekoľkých minútach podarilo zlomiť hranicu desiatich bodov a pokračovali v dobrej hre. Po prvej štvrtine mohla byť Nitra spokojná. Viedla už o 9 bodov (36:25). Dobrá hra Nitry pokračovala aj v ďalšom dejstve. Na narastajúci nitriansky tlak odpovedala Spišská Nová Ves úspešnými trojkovými pokusmi. Po polovici zápasu však Nitrania na domácej palubovke vyhrávali už pomerom 61:47.

Body ostali v Nitre

V tretej štvrtine pokračovala Nitra dobrou hrou, ktorá Spišiakov nepúšťala do bližšieho bodového kontaktu. Nitra si dokázala vypracovať viac ako 20-bodové vedenie. Po tretej desaťminútovke bolo skóre zápasu naklonené na nitriansku stranu (87:63). Zverenci trénera Urbana si v poslednej časti vypracovali množstvo samostatných šancí. Edymax SPU Nitra sa od hosťujúceho celku odpútal už o viac ako 30 bodov. Diváci videli padnúť druhú stovku v domácom zápase počas aktuálnej sezóny.

Edymax SPU Nitra – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 115:82 (36:25, 25:22, 26:16, 28:19)

Stretnutie sledovalo: 500 divákov

Foto : Ilustračné/ Michal Buza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM