JAB Kultúra

Apríl sa už nezadržateľne blíži: TOP 10 akcií, ktoré nás v Spišskej a okolí čakajú

Apríl je už o chvíľu tu. A je sa na čo tešiť. Z podujatí, ktoré sa v Spišskej či okolí chystajú, sme vybrali 10, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Apríl sa už nezadržateľne blíži: TOP 10 akcií, ktoré nás v Spišskej a okolí čakajú
Zdroj: Dnes24.sk

CHCELA BY SOM LETIEŤ

2. apríl. 2017 o 16.00, Dom kultúry Mier

Tanečné divadlo ATak uvedie už v prvú aprílovú nedeľu životný príbeh prvej slovenskej blahoslavenej – rehoľnej sestry Zdenky Schelingovej. V predstavení zaznejú mnohé hlboké myšlienky Zdenky Schelingovej, najmä posolstvo o úsmeve a odpustení. Po prvýkrát bude ATak tancovať na pôvodnú slovenskú hudbu, ktorú špeciálne pre túto príležitosť skomponovala tvorivá skupina Poetica Musica.

FRIDA: MAĽOVAŤ A MILOVAŤ

3. apríla 2017 o 18.00, Dom kultúry Mier

Muzikál s pôvodnou tvorbou hudobného skladateľa Rudolfa Geriho a spisovateľa, autora libreta a textov piesní Daniela Heviera, v réžii Karola Vosátka si môžete pozrieť hneď na začiatku mesiaca. Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby, hýrivých kostýmov a tanca. V nádherných kostýmoch, sólisti a tanečníci na fantastickú hudbu so živým orchestrom predvedú oslavu neskrotného života jednej z najvýznamnejších maliarok 20. storočia.

VEĽKONOČNÝ DUFART

10. – 12. apríla 2017, v priestoroch dufartu na Letnej

Občianske združenie Spiša Sme iní, nie horší v spolupráci so zariadeniami sociálnych služieb v Hodkovciach, Spišskom Podhradí, Spišskom Štvrtku, Batizovciach pripravila akciu s názvom Veľkonočný dufart. Kúpou výrobkov s veľkonočnou tematikou, vyrobených klientmi zariadení sociálnych služieb, si môžete spraviť radosť a zároveň ich povzbudiť v ďalšej činnosti.

STRELECKÁ SÚŤAŽ

15. apríla 2017 o 9.00, Krytá strelnica

Klub spišských strelcov pozýva na obľúbenú streleckú súťaž určenú profesionálnym strelcom i širokej verejnosti. Verejnej streleckej súťaže sa môžu zúčastniť všetci občania starší ako 15 rokov, ktorí pri prezentácií predložia občiansky preukaz a zaplatia štartovné podľa propozícií. Majitelia zbrojných preukazov a strelných zbraní môžu strieľať s vlastnou zbraňou. Občanom bez zbrojných preukazov a zbraní budú (za poplatok) poskytnuté zbrane podľa výberu a príslušné strelivo.

VEĽKONOČNÁ DISKOZÁBAVA

16. apríla. 2017 o 20.00, Kultúrny dom Smižany

Na veľkonočnú nedeľu sa môžete poriadne zabaviť aj v susedných Smižanoch. Zábava pre mladých v ľudovom štýle a disko začína večer o ôsmej hodine a do tanca bude hrať hudobná skupina Enix, Mafia Corner a DJ Steve.

OTVORENIE SEZÓNY V ZOO

22. apríla 2017 o 10.00, zoologická záhrada

Po zime sa opäť otvoria brány najmladšej zoologickej záhrady na Slovensku. Tentokrát nás hneď v úvode čaká niekoľko noviniek. V tento deň bude prebiehať aj slávnostné otvorenie nového mostu s bohatým sprievodným programom počas celého dňa.

TRI ZLATÉ VLASY DEDA VŠEVEDA

23 apríla .2017 o 16:00, Spišské divadlo

Premiéru známej rozprávky –Tri zlaté vlasy deda Vševeda si pripravili herci Spišského divadla pre tých najmenších na štvrtú aprílovú nedeľu. Rozprávku o dobrom Plavčíkovi, krutom kráľovi a múdrom dedovi Vševedovi si môžete pozrieť aj 30.apríla.

HEREČKY

28. apríla. 2017 o 19.00 Dom kultúry Mier

Komédia podľa skutočnej udalosti. Napísané pre skvelú herečku a komičku Zuzanu Kronerovú, ktorá prvýkrát hosťuje v GUnaGU! Na súkromný kurz herectva sa prihlásia nielen mladí ľudia, ktorí sa chcú pripraviť na prijímačky na VŠMU, ale aj tri frustrované ženy. Bývalá štátna úradníčka (Zuzana Kronerová), poisťováčka (Zuzana Šebová) a prekladateľka (Darina Abrahámová) sa nechcú stať herečkami, ale chcú si len vyriešiť problémy s mužmi, susedmi a partnermi.

SMOLA A HRUŠKY

29. apríla. 2017 o 21.00, Kultúrny dom Smižany

Novoveská kapela Smola a Hrušky vyrazila na svoje doteraz najväčšie slovenské turné pod názvom 20 ROKOV TOUR, na ktorom predstaví nový album a novú show! Turné sa koná pri príležitosti 20. výročia pôsobenia kapely na česko-slovenskej hudobnej scéne a koncertovať bude aj doma.

MAJÁLES RETRO PÁRTY

30. apríla 2017 o 19.00, hotel Metropol

Ak ste milovníkmi 60 a 70 rokov minulého storočia, tak je tu niečo pre vás. Zaspomínať na časy dávno minulé, zatancovať si na staré retro hity a vychutnať si tradičné „oldschool“ dobroty – ako napríklad ruské vajce či šunkové rolky – si môžete v posledný aprílový deň . O zábavu sa postarajú herec Spišského divadla Miki Macala, Q plus, Ščamba, DJ Jaro Lipták, Denzz Industry a ďalšie tanečné a spevácke vystúpenia na dvoch stageoch súčasne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM