JAB Rôzne

Američanka z Floridy zložila poklonu chlapom zo Spiša: Slová, ktoré sa vám budú dobre čítať...

Prišla sa naučiť jazyk a spoznať novú krajinu. Študentka z Floridy strávila v Spišskej Novej Vsi takmer rok. Katrina nám prezradila svoje dojmy a to aj na tunajších chlapcov. Tieto slová sa im budú dobre čítať :)

Ilustračný obrázok k článku Američanka z Floridy zložila poklonu chlapom zo Spiša: Slová, ktoré sa vám budú dobre čítať...
Zdroj: Katrina Hickey

Nová skúsenosť a veľa zážitkov. Aj takto sa dajú charakterizovať výmenné pobyty študentov stredných škôl. Okrem zdokonalenia sa v cudzom jazyku je to aj príležitosť, keď môžu mladí ľudia spoznať kultúru a bežný život v inej krajine. Výmenné pobyty študentov fungujú niekoľko rokov aj na novoveskom gymnáziu na Javorke.

Veľká noc ju šokovala

Jednou zo študentiek, ktorá sa tohto výmenného pobytu zúčastnila je aj rodáčka z Miami Katrina Hickey. Ako prezradila pre Spišskú 24, na Slovensko sa dostala náhodou, ale o to viac si ho počas niekoľkých mesiacov zamilovala. Do Spišskej Novej Vsi prišla ešte minulý rok v auguste a táto výmena spravila podľa jej slov z nej lepšieho človeka.

„Našla som si tu veľa priateľov, moja hosťujúca rodina je skvelá a zbožňujem slovenskú kultúru,“ priznala Katrina s tým, že najväčším šokom bola pre ňu naša tradičná Veľká noc. „Je to poriadne šialená, ale úžasná tradícia, ktorú mi bohužiaľ nemáme,“ zasmiala sa.

O chlapcoch aj rozdieloch

Ako prezradila, v našom meste sa jej páči všetko. Obľúbila si napríklad mestský park. Z našich jedál jej naviac zachutili halušky, ktoré jej po odchode zo Slovenska, okrem priateľov a ľudových tancov, budú chýbať najviac. Ako priznala, ani muži zo Spiša nie sú na zahodenie. „Chlapci sú veľmi pekní, dobre vyzerajú a sú milí. Milší ako americkí chlapci,“ dodala.

Počas svojho pobytu v Spišskej však našla aj tri rozdiely, ktoré v nej zarezonovali. „Myslím si, že na Slovensku sú ľudia viac rodinne založení ako v Amerike, oslavujete aj meniny, čo sa u nás nerobí a za hlavné jedlo dňa považujete obed, pričom u nás je to večera,“ vymenovala mladá študentka s tým, že dúfa, že sa na Slovensko a hlavne do Spišskej Novej Vsi niekedy ešte vráti.

Môže vás zaujímať:

Brazílčan zavítal do Spišskej a niečo ho poriadne prekvapilo: Najväčší šok po príchode do mesta!

Prejdete sa mestom a tie zmeny si možno všimnete aj vy: Skvelý nápad študentov oranžového gymnázia!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM