JAB Rôzne

Ako v rozprávke: Pozrite si úchvatné video Spišského hradu z vtáčej perspektívy

Na svojom mieste stojí niekoľko storočí a svojou rozlohou patrí medzi najväčšie hradné komplexy v Európe. Pozrite si video, ktoré podčiarkuje jeho majestátnosť.

Ilustračný obrázok k článku Ako v rozprávke: Pozrite si úchvatné video Spišského hradu z vtáčej perspektívy
Zdroj: TASR

Spišský hrad snáď netreba nikomu predstavovať. Tento najnavštevovanejší slovenský hrad po zime nedávno opäť otvoril svoje brány, aby privítal prvých návštevníkov tejto sezóny.

Spišský hrad je unikátnym príkladom stredovekého kráľovského hradu a jeho vznik sa datuje na koniec 12. a začiatok 13. storočia. Od roku 1993 je zapísaný do Svetového zoznamu prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO.

Treba vidieť: Nádherné VIDEO Spišského hradu, z ktorého budete mať zimomriavky
1
Galéria

Mohutná stavba s bohatou históriou láka turistov z celého sveta a fascinuje aj fotografov či kameramanov. Aj na našom portáli sme vám už niekoľkokrát priniesli zábery tejto dominanty Spiša. Naposledy to bol Spišský hrad v zimnom šate od Dávida Ilkoviča.

S blížiacou sezónou sa hrad prebúdza a ožíva a tak ho zachytilo aj video, ktoré dostalo názov Letné zobúdzanie najväčšieho hradu v strednej Európe. Aj keď nejde o úplne nové video, vidieť Spišský hrad z vtáčej perspektívy skutočne stojí za to. Veď si to pozrite…

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM