Správy

Ako Spišská podporí športové kluby? Mestskí poslanci odklepli zatiaľ tieto sumy

Jedným z bodov na prvom tohtoročnom mestskom zastupiteľstve bolo aj schvaľovanie dotácii pre športové kluby v Spišskej združené v Rade športových klubov. Poslanci sa v prvej časti rozhodli podporiť tieto kluby.

Ilustračný obrázok k článku Ako Spišská podporí športové kluby? Mestskí poslanci odklepli zatiaľ tieto sumy
Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2013 Mestské zastupiteľstvo v Spišskej Novej Vsi schválilo VZN o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Spišská Nová Ves. Medzičasom v roku 2015 NR SR schválila zákon č. 440/2015 o športe. V súčasnej dobe sa pracuje na zosúladení podmienok prideľovania dotácií z rozpočtu mesta s vyššie spomínaným zákonom.

„Predpokladáme, že nové znenie všeobecne záväzného nariadenia a celkový návrh prerozdelenia dotácií na rok 2015 pre športové kluby predložíme mestskému zastupiteľstvu v priebehu 1. polroka 2016,“ vyjadril sa na zasadnutí primátor mesta Ján Volný.

V snahe neohroziť fungovanie troch najväčších športových klubov bol poslancom predložený návrh na poskytnutie 1. časti dotácie, ktorá je vo výške ¼ poskytnutej dotácie v roku 2015.

Pred samotným hlasovaním požiadal o slovo poslanec a predseda Komisie školstva, vzdelávania, mládeže, športu, kultúry a pre posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácií Jozef Kačenga s prosbou o trpezlivosť a zhovievavosť ostatných klubov, ktorým budú poskytnuté dotácie neskôr .

Všetci prítomní poslanci hlasovali za a schválili dotácie týmto športovým klubom:

  • Hokejový klub Spišská Nová Ves 16 250 €
  • Futbalový klub Spišská Nová Ves 9 975 €
  • Basketbalový klub 04AC LB Spišská Nová Ves 9 800 €

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM