JAB Správy

Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak fakt bacha: Za toto v meste cvakáme pokutu najčastejšie

Asi väčšina z náš už v živote dostala nejakú tú pokutu. Minulý rok ju v uliciach Spišskej Novej Vsi obchytila poriadna kopa ľudí. Pokuty sa dávali za všeličo, tieto priestupky sa však opakovali najčastejšie...

Ilustračný obrázok k článku Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak fakt bacha: Za toto v meste cvakáme pokutu najčastejšie
Zdroj: Dnes24.sk

Spišskonovoveskí mestskí policajti zverejnili svoju správu o činnosti za rok 2014. Dozvedáme sa z nej mnoho zaujímavých informácií ohľadne zákrokov, ktoré sa stali v našom meste. Príslušníci mestskej polície v Spišskej Novej Vsi v roku 2014 vykonali celkom 7 047 zákrokov a na mieste vybrali 22 125 eur na pokutách. V porovnaní s rokom 2013 je to však o 1316 zákrokov me­nej.

Ako sa v správe píše, najrozšírenejšia činnosť mestskej polície je zameraná na verejný poriadok, čistotu a nočný pokoj. Rozsiahla činnosť mestských policajtov je však aj zameraná na zvyšovanie bezpečnosti na miestnych komunikáciách a to najmä odstraňovaním príčin dopravných priestupkov. V roku 2014 zaznamenali muži zákona najviac priestupkov práve na úseku dopravy. Celkový počet sa vyšplhal na číslo 2438.

Ako nás informoval zástupca náčelníka mestskej polície Andrej Boroň, najčastejšie opakujúcim sa druhom priestupku bolo porušenie zákazu zastavenia. Spišskonovoveskí mestskí policajti zaň udelili peňažný trest až – 518 krát, za čo vyzbierali 6 380 eur. Za týmto nasledoval zákaz vjazdu, ktorý má na konte 244 pokút v hodnote 2 455 eur. Tretím najčastejším priestupkom bolo parkovanie na vyhradenom mieste, za čo boli vodiči z nášho mesta pokutovaní celkovo 208-krát. Za tento priestupok sa vyzbieralo 2 790 eur.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM