Rôzne

Ak milujete trhy, prídete si na svoje: Zažite pekné chvíle len pár km od Spišskej

Milovníci trhov, ale napríklad aj muziky, si prídu na svoje. Stačí si vyraziť len pár km od Spišskej a môžete zažiť desiatky remeselníkov i koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Ak milujete trhy, prídete si na svoje: Zažite pekné chvíle len pár km od Spišskej
Zdroj: TASR

Dvojmesačný medzinárodný kultúrny festival Dni Majstra Pavla vyvrcholí Tajomnou Levočou a Karpatským remeselným trhom. Počas dvojdňovej akcie budú levočské námestie lemovať stánky s približne 80 remeselníkmi zo štyroch krajín.

Desiatky remeselníkov

Levoča bola v minulosti preslávená veľkolepým jarmokom a aj tento rok pricestujú na Karpatský remeselný trh desiatky remeselníkov zo Slovenska i zahraničia. „Počas oboch dní si budú môcť návštevníci podujatia prezrieť práce približne 80 remeselníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Česka, Poľska a Bulharska," priblížila Anna Lazorová z oddelenia cestovného ruchu a rozvoja mesta Mestského úradu v Levoči.

Čítajte aj: Jana Kirschner, Desmod, ochutnávka vín… Čo všetko sa dá zažiť v Spišskom Hrhove?

Podujatie otvorí sprievodom na Námestí Majstra Pavla v piatok 19. augusta o 13.00 Dychová hudba mesta Levoča. Vedenie mesta pripravilo tento rok program, ktorý by mal osloviť všetky vekové kategórie.

„Ponúkame modernú populárnu hudbu, ale aj folklór či tradičné remeslo. Ľudia chcú počas leta kultúru a domáci sa na tieto dni veľmi tešia. Som rád, že im tento rok môžeme ponúknuť skutočne bohatý program," povedal primátor mesta Levoča Milan Majerský.

Čítajte aj: Obľúbená akcia u našich susedov: Pozrite si kompletný program Tajomnej Levoče

Myslelo sa aj na deti

Počas oboch dní je pripravený program aj pre najmenších. V piatok sa predstaví Paci Pac a v sobotu Tárajko a Popletajka.

„Pre mladých vystúpia Kristína, Mafia Corner, Simona Martausová, Suvereno a The Pastels. Strednú generáciu by mal osloviť Modus, Shock band či Štvorka. Priaznivcom folklóru ponúkame domáce súbory DFS Levočanik a FS Levočan a s veľkým programom sa po prvý raz v Levoči predstavia Čarovné ostrohy," vymenovala program riaditeľka Mestského kultúrneho strediska mesta Levoča Ingrid Kamenická. Pripravená je aj svetelná šou, ktorá sa uskutoční v piatok v podaní tanečnej skupiny Mirror Family.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM