Iné športy

A je to definitívne: Volejbalový klub Spišská Nová Ves v extralige štartovať nebude

Aj keď posledná sezóna patrila medzi najúspešnejšie v tejto sezóne si Spišiačky v extralige nezahrajú. Volejbalový klub Spišská Nová Ves vydal oficiálne stanovisko.

Ilustračný obrázok k článku A je to definitívne: Volejbalový klub Spišská Nová Ves v extralige štartovať nebude
Zdroj: Dnes24.sk

Spišskonovoveským volejbalistkám sa v uplynulej sezóne mimoriadne darilo. Dosiahli najväčšie úspechy v histórii klubu a prvýkrát postúpili do finále Slovenského pohára. Premiérovo sa prebojovali aj do finále extraligy. V oboch prípadoch síce družstvo trénera Ondreja Spišáka na čele so skúsenou nahrávačkou Monikou Smák nestačilo na Sláviu EU Bratislava, ale aj tak bola sezóna hodnotená, ako veľmi dobrá.

Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Igor Murko v stredu vydal VK Spišská Nová Ves po zasadnutí výboru oficiálne stanovisko, v ktorom sa uvádza, že klub neprihlási extraligu žien na sezónu 2015/2016. „Napriek tomu sme ešte vo štvrtok vyvinuli maximálne úsilie, aby sme ženy predsa len do extraligy prihlásiť mohli. Na základe reálnych skutočností a faktov to však nie je možné,“ ozrejmil Murko.

Dôvodom tohto rozhodnutia sú financie, ktoré na takúto súťaž nie je klub schopný momentálne zabezpečiť. Podľa slov Igora Murka výbor VK Spišská Nová Ves prihlasuje do súťažného ročníka 2015/2016 mládež a to juniorky, kadetky, staršie žiačky, mladšie žiačky –6, mladšie žiačky – 4 a mladšie žiačky – 3.

Foto: VK Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM