JAB Rôzne

100 nových tvári v známej škole: Prváci oranžového gymnázia zažili svoj deň D

Študenti po prázdninách opäť zasadli do lavíc. Pre niektorých rutina, iných čakalo nové prostredie. Ako prežívali deň D prváci na Školskej?

Ilustračný obrázok k článku 100 nových tvári v známej škole: Prváci oranžového gymnázia zažili svoj deň D
Zdroj: Dnes24.sk

Po dvoch mesiacoch oddychu sa vrátili žiaci do školských lavíc. Stalo sa tak aj v Spišskej Novej Vsi. Pre niektorých však bol tento pondelok ešte o čosi výnimočnejší. Išlo totiž pre nich o prvý deň v novej škole. Tak to bolo aj na oranžovom gymnáziu.

Strach aj očakávanie

„Trošku sa bojím, aké to tu bude. Predsa len je to nové prostredie a noví ľudia,“ prezradila svoje pocity prváčka Janka. Jedným dychom však dodala, že sa aj teší na nových spolužiakov. Prváčka Simona nám zase povedala, že ešte si celkom ani neuvedomuje, čo sa to dnes deje, ale cíti sa dobre. „Som rada, že som sa dostala na túto školu, tak dúfam, že tu bude fajn.“

Čítajte tiež: Učiteľka ich zbierala 10 rokov a sú parádne: Výber hlášok z gymnázia v Spišskej!

Prváci Matúš a Tomáš sa najviac tešili na nových, ale aj starých kamarátov, ktorí sa rozhodli pre rovnakú školu. „Dá sa povedať, že študovať práve na tomto gymnázium bol môj sen, ktorý sa mi splnil. Teším sa na všetky nové veci,“ dodal Matúš.

Pokojnejší rok

Na oranžové gymnázium nastúpila tento rok presná stovka prvákov. Slávnostné otvorenie školského roka sa vzhľadom na počasie konalo tento rok v aule gymnázia. Riaditeľ školy Jozef Kačenga vo svojom príhovore privítal najmä prvákov a poprial im veľa študijných úspechov a príjemné spoznávanie nových spolužiakov a pedagógov. „Dúfam, že na našom oranžovom gymnáziu prežijete čo najkrajšie štyri roky života,“ povedal.

Čítajte tiež: Zemiakové brigády a nielen to: FOTKY z gymnázia v Spišskej, ktoré vás dostanú

A ako vidí tento školský rok samotný riaditeľ gymnázia? „Po hektickom roku plnom osláv spojených so 150-tým výročím nášho gymnázia nás čaká, dúfajme, pokojnejší rok. Samozrejme, pravidelné kultúrne či športové podujatia oranžového gymnázia chýbať nebudú,“ uzavrel Kačenga.

Ako to vyzeralo v prvý školský deň na tomto známom spišskonovoveskom gymnáziu si môžete pozrieť v našej galérii.

Fotoreportáž: Na oranžovom gymnáziu v Spišskej odštartoval nový školský rok
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM