JAB Samospráva

10 známych miest a obcí v okolí Spišskej: Kto im bude najbližšie roky šéfovať?

Napínavá volebná sobota je už za nami a výsledky voľby hlavy mesta Spišská Nová Ves sú každému dobre známe. Ako však dopadlo hlasovanie ľudu v našom okolí? Pozrite si to...

Ilustračný obrázok k článku 10 známych miest a obcí v okolí Spišskej: Kto im bude najbližšie roky šéfovať?
Zdroj: Dnes24.sk

V troch ďalších mestách patriacich do spišskonovoveského volebného obvodu dopadli voľby rozdielne. V Spišských Vlachoch aj v Krompachoch sa podarilo obhájiť svoj post obidvom primátorom. Vo Vlachoch malo záujem o primátorskú stoličku päť nezávislých kandidátov. S výrazným náskokom vyhral pôvodný primátor Ľubomír Fifík s počtom hlasom 870 vysoko porazil ďalších štyroch kandidátov. Pre porovnanie druhý v poradí Daniel Pacanovský získal 235 hlasov a posledný Ľudovít Petruška iba 45.

Jedna obhájila, druhá nie…

Podobná situácia bola aj v Krompachoch,1652 h­lasov získala nezávislá kandidátka a pôvodná primátorka Iveta Rušínová a s vysokým náskokom predbehla svojich troch protikandidátov. Druhá v poradí tiež nezávislá kandidátka Alžbeta Perháčová získala len 660 hlasov. V Gelnici nastala opačná situácia. O post primátora bojovalo osem kandidátov medzi nimi aj súčasná primátorka Anna Nemčíková, (SMER-SD, SIEŤ, SDKÚ-DS, KDH, NOVA, SNS) ktorej 489 hlasov stačilo len na tretie miesto. Na primátorskú stoličku tak zasadne nezávislý kandidát Dušan Tomaško, ktorý získal v týchto komunálnych voľbách 734 hlasov.

Bezproblémové obhajoby

Pozreli sme sa však aj na niekoľko známych obcí z okresu Spišská Nová Ves. V susedných Smižanoch svoj post s prehľadom obhájil nezávislý kandidát Michal Kotrady, takisto v Hrabušiciach Jana Skokanová (KDH, SMER-SD ), v obci Iliašovce Ladislav Grondžák (SMER-SD) a v Rudňanoch, ako nezávislý kandidát Miroslav Blišťan.

Nastali aj zmeny

V obci Odorín zvíťazila nezávislá kandidátka Mária Goduľová, ktorá s 258 hlasmi porazila pôvodného starostu Mikuláša Živčáka (KDH), ktorý získal len 127 hlasov. Aj na Tepličke bola úspešná žena Katarína Jasečková (KDH) vystrieda s počtom hlasov 311 Ladislava Koňaka (166), ktorý dostal 166hlasov. 50 hlasov rozhodlo v Markušovciach. Starostom sa s 389 hlasmi stal Marek Virág (SRÚS) a tak vystrieda na poste starostu Michala Čuchrana (SDKÚ- DS).

TU si pozrite výsledky volieb zo všetkých obcí volebného obvodu Spišská Nová Ves.

Zdroj: Štatistický úrad SR

Foto: ilustračné .

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM